Over 50 % av Israels ferske råvarer blir dyrket i Arava-ørkenen, skriver Jerusalem Post.
“For å dyrke mat i ørkenen må du investere i vitenskap og innovasjon, for ingenting vokser naturlig her,” sier regional leder for ressursutvikling, Noa Zer, som er bosatt i Arava med familien sin.
“Min svigerfar var en av de første bøndene i regionen. Han lyttet til vinden og kjente på bladene for å finne de beste løsningene. Mannen min har nå en app på smarttelefonen som forteller ham nøyaktig hvor mye gjødsel og vann plantene trenger, alt kartlegges og eksporteres til et Excel-diagram”, forklarer Zer.
Hun forteller om dryppvannsteknologien som ble utviklet i Arava. “Det er viktig å understreke at kunnskapen og nye oppfinnelser som utvikles her deles med andre land og områder som deler lignende utfordringer.”
Zer foklarer at det var kjærligheten mellom henne og mannen som førte dem sammen – og på samme måte var det kjærligheten til landet som førte familien til ørkenen.
“Sionismen brakte oss til dette stedet. Her trenger man ikke å spørre seg selv hvordan man skal integrere sionismen i livet sitt – for alle her puster den og praktiserer den hver dag.”
Noa Zer.
HER kan du høre mer om hvordan Israel dyrker grønnsaker og frukt i ørkenen: https://www.facebook.com/watch/?v=6327530427285278