IKAJs visjon er å velsigne hele det israelske samfunnet – uavhengig av menneskers etnisitet, religion og status. Vi bringer jøder hjem, hjelper dem med integreringen og donerer bombesikre tilfluktsrom til sårbare områder ved grensene. Vi støtter også mange ulike prosjekt som tilbyr hjelp til særlig sårbare grupper i det sammensatte israelske samfunnet. I utsatte områder i Tel Aviv er nøden særlig stor. Derfor støtter IKAJ blant annet et suppekjøkken i det mest belastede området.
Gaver til IKAJ fra evangeliske kristne venner av Israel bidrar til at et lavterskeltilbud er åpent hver dag – i ukedagene er det åpent noen timer på dagtid og noen timer på kveldstid, fredag og lørdag en gang om dagen.10 team fra den messianske bevegelsen rullerer på å delta som frivillige. Hjemløse, psykisk syke, rusavhengige og prostituerte kommer innom for et varmt måltid, omsorg og samtale. De får informasjon om rehabiliteringssenter og krisesenter drevet av den messianske bevegelsen. Flere av disse tilbudene har oppsiktsvekkende resultater.
“De fleste som kommer til vårt rehabiliteringssenter er fullstendig avhengige av rusmidler og kan ikke leve uten daglig inntak av alkohol eller narkotika. Men når de kommer til oss mestrer de hverdagen uten. Det er oppsiktsvekkende. Vi har ikke mulighet til å fotfølge dem 24/7, så de har god mulighet til å ruse seg, men de gjør det ikke. Hvordan er dette mulig? Hvorfor har vi så gode resultater ved senteret vårt? I de første ukene er de ekstremt sårbare for fristelser, men jeg tror Gud beskytter og bevarer dem. Han vil tale til hjertene deres og føre dem til frihet ved troen på Evangeliet. Vi ser hvordan de som velger å reise, umiddelbart mister Guds beskyttelse og faller tilbake til rusmisbruk”, forteller lederen av et rehabiliteringssenter i Beer Sheva, og oppfordrer til bønn for det viktige arbeidet de står i.
“Rusavhengige er klar over sin egen synd. De trenger ikke at noen overbeviser dem om at de er syndere – ingen av dem holder seg selv for å være rettferdige. Det er derfor enkelt for meg som en evangelist å nå dem. De fleste kjenner også til Bibelen, fordi det er en veldig populær bok i israelske fengsler”, sier han. “Fengslene tillater oss ikke å holde samlinger i fengslene, men vi får besøke en og en”.
Sasha er en mann i 40-årene som kom til suppekjøkkenet i Tel Aviv. Han var hjemløs, rusavhengig og søkte hjelp – “håpløst avhengig av både narkotika og alkohol”. Han fikk tilbud om å delta i et rehabiliteringsprogram i Haifa, hvor han ble satt fri fra avhengighet og fikk fred med Gud. Senere ble han en medarbeider ved suppekjøkkenet, hvor han også får dele sin fortelling med andre.