Tiffany Mallillin leder markedsføringsavdelingen ved Den kristne ambassaden i Jerusalem. På oppdrag fra IKAJs leder Jürgen Bühler er hun i Norge for å lære mer om den norske avdelingen, og hente inspirasjon.
Den norske avdelingen, som er en av 90 avdelinger i verden, utmerker seg ved gode resultater over tid. Mallillin tilbringer derfor noen dager med IKAJ i Åsgårdstrand. I samtaler med Dag Øyvind Juliussen og staben tilegner hun seg kunnskap om hva det er som fungerer i Norge – i håp om at noe av dette kan overføres til andre nasjonale avdelinger og det internasjonale arbeidet.
Den norske avdelingen når bredt ut i det norske kirkelandskapet, på kryss og tvers av alle kirkesamfunn. Gjennom TV-produksjon, egen avis, radio-programmer og nå også podkasten “Forstå Israel”, når IKAJ både pinsekarismatikere og lutheranere, unge og gamle – dem som i utgangspunktet er helt enige, og dem som er mer spørrende og ikke har alle svarene.
Flere tusen er jevnlig innom IKAJs nettside for å lese nyheter hentet fra det israelske mediebildet – altså ganske andre perspektiver enn det som kommer frem gjennom andre større medier her i landet. IKAJ følger også med på norske forhold, med et våkent og kritisk blikk.
Norske kristne lar seg bevege av det Gud gjør i Israel i våre dager, og gjennom større og mindre gaver bidrar den norske avdelingen til at det viktige arbeidet i Jerusalem opprettholdes. Gjennom mange år har den norske avdelingen bidratt med betydelige midler – både til aliya-arbeidet, de mobile tilfluktsrommene og de mange ulike prosjektene for særlig sårbare grupper i landet.
Mallillin er opprinnelig fra Filippinene. Hun vokste opp i en levende evangelisk kirke, uten mye fokus på Israel. Men da hun for første gang reiste til Løvhyttefesten i Jerusalem ble mye forandret. Hun kjente på et kall til å forlate drømmene sine om å gjøre karriere, og til å gå inn i fulltidstjeneste i Guds Rike. Ganske tidlig ble det klart at kallet handlet om Israel.
Da mennesker av utallige nasjoner tilba Gud sammen under Løvhyttefesten ble Mallillins hjerte grepet. Hun så for seg tekstene i Åpenbaringsboken som beskriver hvordan mennesker av alle folkeslag og språk lovpriser og hyller Jesus. “Dette vil skje med alle en dag”, tenkte hun, og hun ble overbevist om at IKAJs tjeneste var “en velduft for Herren”.
Etter en periode som frivillig har Mallillin nå vært fulltidsansatt ved hovedkontoret i tre år. Hun fryder seg over kallet og tjenesten, men bemerker at det å leve i Israel nok innebærer mer utfordringer enn det mange forestiller seg. Hverdagen i det israelske samfunnet er preget av mye annet enn Guds kjærlighet. Og ikke alle er like positiv til henne som utlending, kvinne og kristen. Mange, særlig sterkt religiøse, stille mange spørsmål. Men hun er spent på hva fremtiden vil bringe, og er full av forventning til Guds ord og løfter.