Dokumentaren fra 2020, «Til Kingdom Come», karikerer amerikanske evangeliske kristnes forhold til Israel som et merkelig sammensurium av tro og politikk [Dokumentaren har fått mye oppmerksomhet i Israel].
Yael Eckstein, president i organisasjonen International Fellowship of Christians and Jews, mener Dokumentaren fremstiller situasjonen feilaktig.
«Grunnlaget for kristnes støtte til Israel finnes i 1. Mosebok, sier Eckstein til Jerusalem Post – «Jeg vil velsigne dem som velsigner deg.»
Eckstein overtok som leder av organisasjonen etter sin far, rabbineren Yechiel Eckstein, som døde i 2019.
Ettersom koronakirsen utspilte seg, økte behovene hos fattige israelere og vi var nødt til å respondere, forklarer Eckstein til Posten.
«Jeg befant meg i en situasjon der det eneste jeg kunne var å holde fast ved troen på Gud,» sier Eckstein, som umiddelbart etter koronautbruddet bevilget 170 millioner kroner, ut over det eksisterende budsjettet, til nødhjelp for israelere i krise.
«Fellowship-giverne trappet opp,» sier hun. «Ikke bare økte ikke donasjonene deres, men de doblet seg for å gjennomføre det ekstra løftet.»
Denne påsken vil vi yte bistand til en verdi av 55 millioner kroner: For å dekke behov for mat og andre nødvendige goder til 230.000 israelere – inkludert barn, eldre, soldater og særlig sårbare familier.
Hun mener gavmildheten viser at Dokumentaren skaper et helt feil bilde av Israels [evangeliske kristne støttespillere: Dokumentaren «er en politisk produksjon, skapt for å fremstille den evangeliske støtten til Israel som ondskapsfull eller dårlig. Men evangeliske kristne er i virkeligheten de beste vennene Israel noensinne har hatt.»
Hun spøkte med at Dokumentaren forteller «mer om apokalypsen og trengselen i løpet av 70 minuttene, enn jeg har hørt i alle de årene jeg har samarbeidet med evangeliske kristne.»
I en tid med økende antisemittisme, der mange «rett og slett hater jøder kun fordi vi er jøder … bør vi fokusere på å styrke forholdet til mennesker som elsker oss, i stedet for å skyve dem bort.»
Hver kristen og hver kirke har ulik motivasjon for å gi. Det som binder dem sammen er kjærligheten til Israel, sier Eckstein.
Eckstein sa at da faren hennes grunnla International Fellowship of Christians and Jews i 1983, var mange israelere negative til kristen sionisme – mange tolket den som antisemittisme, som en feil og farlig ideologi.
Men i dag ser israelere annerledes på kristne, og flere organisasjoner arbeider for å få kontakt med evangeliske kristne, utvikle fellesskap og tar med takknemlighet og glede imot deres kjærlighet og deres gavmildhet.
Hun la til at evangeliske kristne hadde bidratt til de sensasjonelle politiske endringene som ble foretatt under Donald Trumps presidentskap: Den amerikanske ambassaden ble flyttet til Jerusalem og USA anerkjente israelsk suverenitet over Golan-områdene.
Eckstein forventer ikke den samme politiske støtten fra Bide-administrasjonen. Men «kristnes støtte til Israel vil vedvare. Det er en grasrotbevegelse, ikke en politisk bevegelse. Det spiller ingen rolle hvem som er president i USA eller statsminister i Israel», avsluttet hun.
Kilde: Jerusalem Post, 25.03.2021.