Operasjon «Åpen himmel»
Operasjonen har blitt kalt «Åpen himmel» («Open skies»), og Malka sier at han mener at testutstyret vil gjøre det mulig for verden å begynne å åpne himmelen, siden teknologien ganske enkelt krever at en person blåser inn i et rør og resultatene blir tilgjengelige på mindre enn et minutt . Det er også veldig rimelig å gjennomføre, ettersom resultatene leveres lokalt uten logistikk og kostnader med å sende prøven til et laboratorium. Det skriver Jerusalem Post.
– Dette er gode nyheter for hele verden, sier ambassadør Malka.
India skal mest sannsynlig være produksjonshovedkvarter for det nye hurtigtestsettet.
Ulik teknologi
Israel sendte en delegasjon på høyt nivå fra landets forsknings- og utviklingsdirektorat til India i juli for å utvikle de nye og raske koronavirus-testene i samarbeid med deres indiske kolleger, mens de behandlet indiske pasienter med coronavirus.
Gruppen fokuserte på fire teknologier: lydbølger, åndedrettsvern basert på terahertz-bølger, isoterm identifikasjon og kontroll av polyaminosyrer.
Testene ble utført på et stort antall prøver i India. Ifølge Malka har hver test gått gjennom forskjellige stadier av evaluering.
– Det jeg hører fra de involverte i prosessen, er at det ikke skal ta mer enn to til tre uker å fullføre en pålitelig og nøyaktig teknologi, sier Malka til PTI.
Han sier at denne nye raske testen er «et lysende eksempel på hvor fruktbart samarbeid innen vitenskap og teknologi mellom Israel og India kan være.»
Israel i gang med hurtigtest
I forrige uke begynte Israel å bruke den FDA-godkjente Sofia koronavirus-testen, som kun utføres ved bruk av luftveisprøver samlet fra personer som mistenkes for å ha viruset. Denne innovative teknologien gir resultater innen 15 minutter.